СКРИТАТА РЕАЛНОСТ (ЕП 89)

През 2003г. ЦРУ разсекретяват документ със заглавие “Анализ и оценка на процеса Гейтуей.” Въпреки че е стар документ, от 9 юни 1983, той е изключително интересен, като концепциите в неговите страници са потвърдени от съвременните развития в науката, квантовата физика и невробиологията. Процесът, наречен Gateway, представлява синхронизация на мозъчните полукълба в перспектива, постигайки променено състояние на съзнанието (altered state of consciousness) чрез хипноза, трансцендентална медитация и биофийдбек. Цялата идея е сложна и отнема известно време за разбиране, но със сигурност си заслужава.

Добре дошли в новия епизод на Скритата реалност.

The Gateway Process обяснява съзнанието по задълбочен и аналитичен начин и обединява знания от мистици от индуски, будистки и тибетски култури със съвременни научни познания за разстоянието на Планк, теорията на относителността на Айнщайн и трудовете на Нилс Бор – човекът, който получава нобелова награда за заслуги в изучаването на структурата на атома и квантовата механика.

В основата си Gateway преживяването е система за обучение, предназначена да внесе повишена сила, фокус и съгласуваност на амплитудата и честотата на изхода на мозъчните вълни между лявото и дясното полукълбо, така че в крайна сметка съзнанието да избяга от ограниченията на времето и пространството. След това умът може да се синхронизира с по-сложни и разредени енергийни нива във вселената, като човек получава достъп до различните нива на интуитивно знание, които вселената предлага.