СКРИТАТА РЕАЛНОСТ (ЕП 74)

Забранената книга на Енох ни разказва истинската история на човечеството… Защо това е игнорирано и цензурирано?

В началото на 1946 г. в района, известен сега като Западния бряг, група тийнейджъри бедуини, се грижат за овцете и козите си близо до древното селище Кумран. За да убиват време те хвърлят наоколо камъните, които намерит разпръснати по неравния пустинен терен. Когато един от тези камъни е хвърлен в тъмната страна на пещера, тийнейджърите са шокирани, защото чуват силен шум от разбиване на ехото отвътре.

Когато решават да последват любопитството си, макар и леко изплашени, те откриват колекция от големи глинени делви. Въпреки че в даденият момент, не го осъзнават, тези тийнеждъри правят изключително голямо историческо откритие. Вътре в делвите се съдържат поредица от древни свитъци.

В последствие различни археолози, историци и иманяри намират допълнителни фрагменти от свитъци в 10 други пещери в района, като общият брой на намерените ръкописи стига до почти 900. Тези ръкописи стават известни на масата от хора като като свитъците от Мъртво море. Странното е, че сред тези ръкописи се срещат големи части на мистериозен неканоничен религиозен текст, които отдавна е забравен от човешката цивилизация. Или поне така са си мислели.

В наши дни този текст е познат като Книгата на Енох.