СКРИТАТА РЕАЛНОСТ (ЕП 79)

Елена Блаватска, Рудолф Щайнер, Уилям Скот-Елиът – посветени личности, докоснали се до дълбините от тайни, засягащи едни от първите цивилизации стъпили на планетата Земя. Идеята за Лемурия като изгубена люлка на човечеството не е обсъждана само от учените и изследователите, които разгледахме в предния епизод в, но и от езотеричните общества.
Как са изглеждали древните лемурийци? Какви следи са оставили и каква е била мисията на тяхната цивилизация, ще разберем заедно в новият епизод на скритата реалност…добре дошли.

Теософското учение посочва изчезналия континент Лемурия като мястото на развитие на една от 7те коренни раси, които са населявали и ще населяват Земята.
Основател на Теософията е Елена Блаватска – най-известният мистичен окултист и медиум от края на 19 век. Родена в Русия, тя става известна с невероятните си психически способности, на които са свидетели множество хора. Сред тези способности ясновидство, телепатия, способност за достъп до ума на друг и много други. Нейните възможности били толкова силни, че дори разкривала случаи на убийства, давайки точна информация за престъпленията на полицията.

Блаватска взима името „Лемурия“ и го използва, за да назове древен континент, за който тя също твърди, че е съществувал в южното полукълбо. За този континент, който теоретично обхваща по-голямата част от Индийския океан и Тихия океан, тя подробно разказва в своята книга „Тайната доктрина“, публикувана през 1888г.
За “Тайната доктрина” Елена Блаватска твърди, че до голяма степен се основава на древен текст, наречен Книгата на Дзиан/Цион, а знанията и са й предадени от Братството на Махатмите, „Майстори“, които управляват света от централата си в Тибет. Тя разказва, че Книгата на Дзиан е била съставена в Атлантида на вече забравения език Сензар и е написана на страници с палмови листа. Освен че предлага описание на Атлантида, книгата говори и за изгубения континент Лемурия.