Всичко Показва, че Великани са Съществували. Доказателства Има и в Библията. 

От Светите земи и през океаните до земите на индианците, всички най-ранни писмени и устни разкази на човечеството говорят за напреднала раса от същества, обикновено наричани „гиганти“. Предполага се, че тези гиганти са били хибриден вид, създаден от напреднала цивилизация, управлявала Земята преди последния Голям потоп, преди около 11 500 години.

Фолклорът на древна Европа е пълен с приказки, в които участват великани, които се борят помежду си и изграждат масивни каменни монолити.

Основната академична общност ни казва, че гигантите, циклопите и други подобни същества не са нищо повече от митове и че костите, за които древните хора са вярвали, че са кости на великани, са били погрешно тълкувани и не са нищо повече от кости на праисторически животни. Това е официалната история, когато се обсъжда темата за древните гиганти. Но сякаш има доста повече в тази история, може би дори прекалено много, отколкото мнозина са готови да признаят…

Библията разказва за тридесет и шест племена от гиганти, които се борят за контрол над Светите земи във времето след Големия потоп. Тези гигантски племена са били потомци на Нефилимите – същества, създадени от кръстосване между „Падналите ангели“, в книгата на Енох описани още като Наблюдателите, и човешките жени. В опит да унищожат деянията, сторени от Наблюдателите, боговете изпращат потоп, който да възстанови човешката цивилизация. Част от нефилимите обаче оцеляват…

Едно от тези гигантски племена са амаличаните, които произхождат от Южна Арабия, преди да мигрират в съвременен Израел. Като се има предвид тяхната роля в древната история, изглежда разумно, че амаличаните са имали чист щам на нефилимска ДНК, преминаваща през техните гигантски вени. Числа 13:28 потвърждава, че амаличаните са били не само древни, но и пряко свързани с нефилимите – най-старата раса от гиганти, която е родила анакимите или синовете на Анак.

-“Емимите са живели там в минали времена, народ велик, многоброен и висок като анакимите.“ (Второзаконие 2:10)

-„Които също бяха смятани за великани, като анакимите; но моавците ги наричат емими.“ (Второзаконие 2:11)

– „Това също беше смятано за земя на великани: гиганти живееха там в древни времена; и амонците ги наричат Замзумини.“(Второзаконие 2:20)

-“Защото само Ог, царят на Башан, остана от остатъка на великаните; ето, леглото му беше желязно легло; не е ли в Рабата на синовете на Амон девет лакътя беше дълъг и четири лакътя широк, според човешки лакът.” (Второзаконие 3:11)

Може би най-известният древен гигант от Библията е легендарният Голиат. В Царе 17:4 се гласи: 

– „Един шампион на име Голиат, който беше от Гет, излезе от филистимския лагер. Височината му беше шест лакти и една педя. Той имаше бронзов шлем на главата си и носеше броня от бронз, тежаща пет хиляди шекела.“