Едно от най-стряскащите убийства на публично място на американския президент Джон Фицджералд Кенеди през 1963 г. Той е 35-тия президент на САЩ, единственият католик избиран за президент като също така е и най-младият починал президент на 46 години. 

58 години по-късно убийството на Кенеди все още остава неразгадана мистерия за публичното пространство, а това, което излезна наскоро може би обяснява цялата тази ситуация. Според източници, Кенеди е бил малко по-различен тип президент. Той е героят на тогавашното младо поколение на САЩ и убийството му има изключително влияние върху обикновените американци.

Смъртоносното писмо до ЦРУ

Интересен е факта, че само 10 дни преди убийството му, самият Кенеди пише писмо до ръководителя на ЦРУ, в което казва, че иска да му бъдат показани поверителни документи свързани с НЛО. Разбира се всички, включително и уфолозите смятат, че този факт допълва идеята, че може би президентът е застрелян, за да бъде спрян от това да разкрие истината за извънземните. Съгласно Закона за свобода на информация, Кенеди пише до директора на ЦРУ, а след това пише и второ писмо до администратора на НАСА като президентът изразява желание за сътрудничество с бившия Съветски Съюз забележете – по взаимни космически дейности.

Кенеди е търсил сътрудничество с Русия

Авторът Уилям Лестър, споделя че, докато е провеждал изследвания за нова книга за Кенеди, открил докладна записка, написана от JFK и адресирана до ЦРУ, в която президентът иска поверителна информация за НЛО.

Уилям Лестър: 

„Едно от притесненията му е било, че много от тези НЛО се виждат над Съветския съюз и той е бил изключително загрижен, че Съветите могат да интерпретират погрешно тези НЛО като агресия на САЩ, вярвайки, че това е част от нашата технология. Мисля, че това е една от причините, поради които той искаше да стигне до тази информация и да я махне от юрисдикцията на НАСА, за да може да каже на Съветите: „Вижте, това не сме ние, ние не го правим, не сме провокативни.”

Докога ще се крие истината? 

Дали това е така и това убийство е породеното от поредицата “търговия с информация” или не, факт е, че скритата от обществеността реалност е коз в ръцете на властта. Имаме всички причини да вярваме, че не случайно хора от най-нисък до най-висок ранг, биват спрени убивани заради намерението си обществено да споделят информация за реалния световен ред.