СКРИТАТА РЕАЛНОСТ (ЕП 96)

Орденът на Сион е забулен в мистерии и за него не се знае много. Поради ограничените и противоречиви сведения за него, дълго време самото му съществуване се е подлагало на съмнение, а предполагаемите дейности, с които се е занимавал често се пренебрегват. Всъщност, ако идеята на истинските тайни общества е била те да останат тайни, то явно Орденът на Сион през по-голямата част от съществуването си е следвал този план на действие.

Това тайно братство привлича вниманието и придобива известност едва преди няколко десетилетия, през 1982 година, след като е представено в няколко книги и документални филми, включително книгата Светата кръв и Светият Граал на изследователя Майкъл Бейджънт, както и “Шифърът на Леонардо” от Дан Браун.
Известен още като Prieure de Sion, този стар и изключително влиятелен орден е ръководен от поредица от велики магистри, включително известни личности като Леонардо да Винчи, Виктор Юго и Исак Нютон. Подчертаната власт на Братството на Сион се дължи поне отчасти на предположението, че членовете му са от край време пазители на голяма тайна, която ако бъде разкрита, би разтърсила основите на Църквата и на християнския свят..
Но ако този орден е толкова таен наистина, от къде тогава идва цялата тази информация за него?