СКРИТАТА РЕАЛНОСТ (ЕП 59)

През 1994 г. в град Високо, който се намира близо до Сараево, столицата на Босна и Херцеговина, се водят ожесточени боеве между сърби и босненски мюсюлмани. И по време на обстрела в един от дните местните чуват странен звук от върха на планината. Планината резонира, сякаш вътре е напълно празна.

Откритието принадлежи на професора по археология и доктор по социология в Университета в Сараево Семир Османадичич. Веднъж негов приятел от Хюстън, който работи в НАСА, показваа на босненски учен сателитен образ на централна Босна. Разглеждайки околностите на родния си град – Зеница, той забелязва нещо доста необичайно по планинските върхове край съседното село Високо. Това, което той вижда, го удивява Трите планина имат различни диагонали, които се пресичаха под прав ъгъл. И това е голяма доста ясно изразена пирамида. При това не е една, а цяла изградена система!

На база другите си изследвания, той открива, че е четирите лица на четирите пирамиди са идеално ориентирани в небето и са север, юг, изток и запад, разстоянието между пирамидите е същото (около 2,2 км), а върховете на три от тях образуват перфектен равностранен триъгълник. Ориентацията им към кардиналните точки е най-точна – според Босненския институт по геодезия, фантастично точна ориентация спрямо Истинския север с точност 0 градуса, 0 минути и 12 секунди. Семир осъзнава, че доказателсвата го водят към това, че така наречения връх и другите 5 локации, са построени целенасочено от древните ни предшественици и останали скрити под естествената природа. Откритието е невероятно! Не само, че това са първите открити пирамиди в Европа, но и две от тях – Пирамидата на Луната и Пирамидата на Слънцето са по-големи от Пирамидата в Гиза като според археологът – това е най-голямата пирамида на планетата земя.