Революционното Oткритие на Никола Тесла за “Свободната Енергия”

В началото на 20 век светът е бил на ръба на технологична революция. Гении като Никола Тесла изследвали нови начини за овладяване на енергията и трансформиране на света. Никола Тесла мечтае да създаде свят, в който електричеството е изобилно и безплатно за всички.

Генераторът за свободна енергия

Най-известното изобретение на Тесла е електрическата система с променлив ток (AC), която революционизира света и става основа за съвременните електрически мрежи. Най-противоречивото му изобретение обаче e неговият генератор за свободна енергия, за който той твърди, че може да произвежда неограничени количества енергия без гориво или външен източник на енергия.

Великите учени стигат до едно и също заключение – съществува свободна енергия навсякъде около нас 

Генераторът на Тесла работи на принципа на резонанса, използвайки естествените вибрации на земята за производство на енергия. Тя се основава на неговата теория, че земята е гигантски проводник на електрическа енергия и че като се докосне до тази енергия, той може да създаде вечен двигател. 

Тук можем да се върнем към първата периодична таблица, написана от Менделеев, в която той поставя като първи елемент – Нютоний, в чест на Исак Нютон или иначе казано – Етера или Ефира. Става въпрос за една и съща енергия, която и двамата гении са приели за съществуваща. Енергията на цялото, общата енергия, тази, която не е заключена във форма, а е безкрайна, навсякъде около нас и е неизчерпаема. 

Въпреки потенциала на генератора на безплатна енергия на Тесла да трансформира света, той никога не е бил напълно реализиран. Технологията била обвита в спорове и много от експериментите на Тесла били посрещнати със скептицизъм и дори подигравки.

Как революция за човечеството би сринала световната икономика

Има много теории за това защо генераторът на безплатна енергия на Тесла никога не е бил възприет напълно. Някои смятат, че неговата технология е била потисната от петролната и газовата индустрия, които са я виждали като заплаха за своите печалби. Това не се е променило и до днес, защото електропроизводителите в днешни дни биха се изправили пред фалит и с тях, цялата световна икономика би пострадала рязко. 

Други твърдят, че ексцентричната личност и неортодоксалните идеи на Тесла са го направили лесна мишена за подигравки и пренебрежение. 

Все още може да се очаква реализация

Каквито и да са причините, генераторът на безплатна енергия на Тесла си остава мистериозно и енигматично изобретение. Неговият потенциал да революционизира света и да осигури неограничена безплатна енергия все още е привлекателна перспектива. Може би един ден ще преоткрием тази забравена технология и ще разгърнем пълния й потенциал. 

Дотогава тайните на генератора на безплатна енергия на Тесла ще продължат да ни интригуват и очароват.