Изследователи на Реалността S1Е2: Full Episode

Във втори епизод на “Изследователи на Реалността” гостува инж. Борис Минков. С него си говорим за пътуването между реалностите и излизането отвъд предела на физическия свят.

Светът, в който живеем днес, е място на противоречия, където напредъкът на технологиите и науката ни сближaва, но в същото време ни отдалечава от истинската природа на реалността. Докато сме фокусирани в ежедневието си, често сме твърде заети, за да направим крачка назад и да поставим под въпрос света около нас, приемайки го такъв, какъвто е, без да осъзнаваме, че има още много за откриване.

Какво ще стане, ако можем да надхвърлим ограниченията на нашите физически сетива и да изследваме нови измерения на съществуването, които са скрити от ежедневното ни възприятие? Много древни култури и съвременни духовни традиции говорят, че ние на практика сме “духовни същества, които преживяват самият живот чрез физическото тяло”. Хермес Трисмегист е една от фигурите, които предоставят на човечеството – принципите на Космоса и самото съществуване. Един от тях гласи – Цялото е Ум, Светът е Ментален и всичко е свързано в Единение. Преживяванията извън тялото, осъзнатите сънища или астралната проекция отделят съзнанието от физическото тяло и ни качват на влака на едно по-необятно пътуване. Според някои теории реалността не е фиксирана, нито обективна, а по-скоро постоянно променяща се, при това всеки миг като се оформя и влияе изцяло от нашите мисли и вярвания.

Ако това е вярно, тогава идеята за пътуване между различни реалности става още по-интригуваща, а това отваря цял нов свят от възможности за изследване и откриване.