МЪДРОСТИ ОТ ВЕКОВЕТЕ ЕП 22

 

Една изключителна история за това какво наистина означава “момче за всичко” и каква поука може всеки един от нас да си вземе. Имейлът: sharewithchoko@gmail.com Абонирай се : https://goo.gl/sYVcMB​​​ Пиши ми тук: sharewithchoko@gmail.com За бизнес запитвания : choko_production@abv.bg 90% от Хората Не Следват Страстта си? Момче за Всичко – Мъдрости от Вековете ЕП: 27 #choko #мъдростиотвековете

Древноегипетските мъдреци са знаели достатъчно за природата на веществата, в противен случай как египтяните са успели да построят гигантски пирамиди без използването на специални циментиращи разтвори? Или трябва да използвате медни инструменти, когато обработвате диорит? Радиовъглеродният анализ установи наличието на следи от мед по блоковете на пирамидите, но работата с такива инструменти доста твърд камък е като рязане на дърво с нож за хартия. Но древните египтяни въпреки това успешно вършеха такава работа, че е невъзможно без дълбоко познаване на свойствата и трансформациите на веществата.

Много от владетелите, включително Чарлз VII и Хенри VI, бяха държани в двора на алхимиците с надеждата, че най-накрая ще намерят дългоочакваната „златна“рецепта. В същото време се смяташе, че алхимията може да даде безсмъртие на този, който намери философския камък, от който може да се приготви заветният еликсир на вечната младост.

Смятало се е, че философският камък изглежда като жълт прах без мирис. Този мистериозен камък има много имена: „червен тинкутура“, „панацея на живота“, „червен лъв“, „голям еликсир“и пр. Философският камък притежава огромна мистична и лечебна сила, с негова помощ е било възможно да се съживят мъртвите, да се излекуват всякакви болест или да получите безсмъртие.