Лемурия и легендата на Кумари Кандам

Всеки един от нас, дори отчасти, е чувал завладяващата историята за някога съществувалата Атлантида и нейната високо развита цивилизация. Смята се, че тя се намирала в Атлантическия океан и е потънала преди повече от 10 хиляди години. Има обаче и други легенди за такава процъфтяваща и мистериозно изчезнала цивилизация, която съществувала и някъде в района на Индийския и Тихия океан. Тя била известна като „Му“ или „ Лемурия”.

Историята за бог Рама и неговата армия от хуманоидни маймуни

Истории за мистичен потънал континент в Индийския океан можем да открием и в древните индийски текстове. Въпреки че западният свят доста често пренебрегва тези концепции като ги приема просто за митове и легенди, има много доказателства, сочещи, че някои от индийските епоси, колкото и фантастично да звучат, всъщност са истински.

Пример за това е една история за бог Рама и неговата армия от хуманоидни маймуни, наричани Ванара, които според епоса Рамаяна построили масивен мост между континентална Индия и Шри Ланка, за да спасят съпругата на бог Рама, която е била заточена там.

НАСА прави важно откритие

Вероятно в днешни дни повечето от нас не биха приели тази история насериозно. Не и ако наскоро, хиляди години след написването на Рамаяна, НАСА не беше правила сателитни снимки, на които се виждат останки от срутен древен мост, сега частично потопен под океана.

Интересното е, че текстът от Рамаяна дори подробно описва процеса на изграждане на моста, включващ  планиране на стоежа, проучване, изпълнение и последващо завършване – стъпки, които са основни части от процеса на всяко строителство днес. В проекта присъства дори главен инженер, наречен Нала, поради което мостът е известен още като Мостът на Нала.

Хората-маймуни Ванара дори са описани как държат въжета от двете страни на моста, за да го изградят по права линия – техника на подравняване, използвана  и днес.

Цялата история била потвърдена

Цялата история била потвърдена като истинско историческо събитие, когато д-р. Баден Нараяна, бивш директор на Геоложката служба на Индия, изследва потопената структура и екипът му пробива 10 сондажни дупки по трасето на моста. 

Това, което открива, е изумително – на около 6 метра под повърхността той намира последователен слой от варовикови пясъчни корали и материали, подобни на камъни. Било е очевидно, че древният мост е направен от човешка ръка, а допълнителни изследвания потвърждават, че мостът е създаден преди около 7000 години – в същия период, в който е написана Рамаяна.

Според древния текст съотношението на моста е 10 към 1 дължина към ширина. Измерен днес, мостът е дълъг около 35 километра и широк около 3.5 километра – точно десет към едно, както е описано в епоса.

Хората преди 1,7 милиона години? 

Учените, изследващи моста, стигат до извода, че камъните, използвани за конструкцията, са по-стари от самия пясък, което потвърждава, че някой ги е поставил там, използвайки напреднали форми на инженерство.

Други учени, макар и съгласни, че мостът е създаден от човешка ръка, смятат, че е бил построен преди цели 1,7 милиона години – време, когато съвременните хора дори не са съществували. Това е времето на Homo erectus, който предхожда неандерталците.

Възможно ли е армията от хуманоидни маймуни на бог Рама да са ранните предци на хората? Въпреки че Homo erectus не са притежавали интелектуалния капацитет, необходим за изграждането на каквато и да била структура, те имали физическата сила да го направят. Ако е имало древни по-висши същества като бог Рама, биха ли могли те да са ръководели Homo erectus и да са ги използвали като работна ръка за построяването на  конструкцията? 

Легендата разказва, че след като мостът е бил построен, бог Рама превежда армията си през него и успешно освобождава жена си. На път за вкъщи Рама излита със своята Вимана, която според санскритските текстове представлява вид летящо превозно средство, използвано от синьокожите божества. Такова устройство днес бихме нарекли НЛО.

Ако тази мега структура от Рамаяна е реална, може ли историите за летящите кораби, наречени Вимани и древните напреднали раси на гиганти, споменати в индийския епос, също да са реални? И имат ли нещо общо с цивилизацията на Лемурия?