СКРИТАТА РЕАЛНОСТ (ЕП 78)

Съществувал ли е наистина изгубеният континент Лемурия? Кои са изчезналите цивилизации, които са ни оставили напреднали знания и технологии?

В почти всяка религия по света съществува неизчезваща традиция, която разказва за велики цивилизации, съществували в миналото; цивилизации, които са процъфтявали, а след това кмистериозно са изчезвали поради вътрешен конфликт или в резултат на някакъв катаклизъм.

Такива традиции – легенди – митове могат да бъдат намерени в Библията, в индийската Рамаяна, в китайската митология, в легендите на индианците Хопи, в текстовете на маите, в легендите на африканските племена, в уелските и скандинавските предания, в гръцките писания, в египетската история и тибетските ръкописи.
Всеки един от нас е чувал поне малко завладяващата историята за някога съществувалата Атлантида и нейната високо развита цивилизация. Смята се, че тя се намирала в Атлантическия океан и е потънала преди повече от 10 хиляди години. Според други истории и легенди обаче такава процъфтяваща и мистериозно изчезнала цивилизация съществувала и някъде в района на Тихия океан и Индийския океан. Тя била известна като „Му“ или „ Лемурия”.

През последните години се появяват много доказателства, сочещи към съществуването на древни митични континенти, които са процъфтявали с живот преди хиляди години. Пример за това е изгубеният континент Зеландия, 95% от който сега е потопен в океана.
Континентът някога е бил около пет милиона квадратни километра, което е около две трети от размера на Австралия и се намирал между Нова Зеландия и Нова Каледония.
Учените са изследвали над 8000 екземпляра и са идентифицирани няколкостотин вида изкопаеми, потвърждавайки, че някога континентът е бил над морското равнище и е бил пълен с живот.