Замисляли ли сте се защо в училище сме учили толкова малко за едни от първите цивилизации на планетата? 

Шумер, южна Месопотамия, Ирак.

Шумерите например създават календарът, който се базира на лунните цикли. Колелото, стъклото и платноходката са създадени от тях. 

Те са първото общество, което използва канали и създава карти на градовете и земите си. Използват грим и бижута преди египтяните и дори създават бирата с над повече от 500 различни рецепти. Смята се, че те са говорили на изобщо първият език и най-важното – оставили са първите писмени доказателства. За периода от който са, това е една доста напреднала и влиятелна цивилизация. 

Тогава защо не говорим повече за тях? Смеем да твърдим, че ако познаваме нашата история по-добре, ще можем да сме подготвени за това, което предстои.

Заблудата в съвременната история

Интересното е, че шумерите са създатели на изключително напреднали изобретения, а ние учим и говорим за тях сякаш са част от някоя известна митология. Е ако обръщахме достатъчно внимание на тяхната записана история, щяхме да познаваме една изцяло различна версия на нашето създаване като вид.

Въпреки всичко това вечният спор на историците и археолозите продължава и до ден днешен затова коя е първата цивилизация, от къде произлизаме или по-точно от кого? А накъде отиваме?

Извънземния произход на земляните

Ако се върнем на шумерите, ето какво казват техните открити записки за миналото на нашата цивилизация. През 1949г, британски археолози откриват 14 плочи в Шумер. Днес те са известни като най-древните записки в историята като датират до 24 века пр.хр. Вярно е, че това, което пишат е много сходно с другите древни цивилизации, които познаваме, но е интересен моментът, когато споменават “бащата на всяко начало” или по-скоро някакъв вид свръх висше същество. 

На плочите се разказва, че в началото на всичко – Едемската Градина, Адам и Ева са наши политеистични богове – или с други думи не са от тук. Целите две първи плочи обясняват кои са те и откъде са дошли, а третата за 6-тия ден на сътворението. След това продължават с това как човешката раса е била манипулирана генетично от тези същности и нейната еволюция не е на произвола на съдбата. Дори според самите Шумери, всичко това, което са използвали и имали като технология, е дошло от тези създания.

Кои са техните богове? 

“Преди гръцките и египетските богове, имало такива, почитани от шумерите в Месопотамия. Това били Анунаките”

Названието им идва от Ан – главния бог, който управлява всички останали богове. Те били небесни божества, а според вавилонските митове имало 300 анунаки, пазители на небесата и 300 анунаки, пазители на подземния свят. Тези божества са описани и в „Епос за Гилгамеш“. Хората от Месопотамия и Шумер започнали да почитат детето на Ан – Енки. 

Зекария Сичин, заедно с други автори като Ерих фон Деникен, и Имануил Великовски вярват, че древните текстове не са само митологични истории. И тримата автори смятат, че вавилонските текстове са нещо като научни журнали. Вместо да гледат на анунаките като на митични богове, Сичин, Деникен и Великовски вярват, че те са били извънземни същества, които имали нужда от хората, за да поддържат собствената си цивилизация.

Учени и историци категорично отхвърлят тази теория. Те твърдят, че вавилонските текстове са истории, написани от древни народи, които се опитвали по някакъв начин да си обяснят света около тях, за да открият смисъла му. Едно нещо обаче е сигурно – вавилонците са били много по-напреднали, отколкото историците и учените признават днес. Глинена плоча, открита през 2015 година ясно показва, че древните астрономи са правили изключително точни математически изчисления за орбита на Юпитер – 1400 години преди същите изчисления да бъдат направени от европейците.

От къде им е било дадено това знание и тези умения – краткият отговор е – Анунаки. И идва въпросът, не е ли редно да се замислим? А ако по-голямата част от историята, която познаваме е манипулирана и изкривявана, така че да обслужва нечии интереси? Какво би означавало това за нас като вид?