Изследователи на Реалността S1Е1: Full Episode

Първият гост в “Изследователи на Реалността” е Пламен Топузов. Той ни вкарва в мистичния свят на Атлантида, Лемурия и космическата история на човешката цивилизация. 

Защо сме тук? Откъде идваме? Накъде отиваме? Въпросът за нашия космически произход вълнува хората от хилядолетия и с нарастването на нашето разбиране за Вселената нарастват и мистериите, които заобикалят нашето съществуване. Докато сме фокусирани в това колко пари да изкараме или кое нощно заведение да посетим следващият уикенд, забравяме, че не сме тук случайно. Вървим по пътеката на забравата и дори често не желаем да слезем от нея, защото сме пристрастени…

Каква е алтернативата? Шанс да разберем кои сме, и да творим реалността си сами. От легендите за Лемурия и Атлантида до футуристичния свят на Аватар на Джеймс Камерън или дълбоките послания във филма Люси.

Някои предполагат, че нашият произход е извънземен, посочвайки древни теории, които предполагат, че нашите предци са били посещавани от същества от други светове, които са споделили знанията си и са помогнали за оформянето на нашето развитие. Други търсят улики в митовете и легендите на древните цивилизации, изследвайки историите за изгубени земи като Лемурия и Атлантида, където се твърди, че са съществували напреднали технологии и знания.

Но докато продължаваме да изследваме мистериите на нашия космически произход, ние сме изправени пред нови въпроси и възможности. Възможно ли е рептилиите, както предполагат някои, да са изиграли роля в нашето сътворение? И какво казва филмът Аватар, с описанието на един взаимосвързан естествен свят, за нашето място във Вселената?

Редно е да вземем предвид и по-голямата картина. Защо сме тук и накъде сме се запътили? Дали сме просто продукт на случайността и еволюцията, или има по-голяма цел на нашето съществуване? И докато гледаме към бъдещето, каква роля ще играем в оформянето на съдбата на нашия вид и на вселената като цяло?

Отговорите на тези въпроси остават забулени в мистерия, но пътят на самото изследване е също толкова колкото завладяващ, колкото и отговорите на вечно задаваните въпроси.