СКРИТАТА РЕАЛНОСТ (ЕП 88)

На четвъртата година от управлението на Адолф Хитлер като фюрер, той започва да въвежда пълна лична диктатура, поемайки пряк контрол над германската армия.
Но на прага на Втората световна война, Хитлер участвал и в много по-странни начинания, които били скрити за обществото. Той изпратил всички свободни ресурси в търсене на древни реликви, за които смятал, че притежават невероятни сили. На 17 декември германският товарен кораб “MS Швабенланд” се отправя на една от тези свръхсекретни мисии. Според слуховете, неговият 33-членен екипаж включва учени, военни експерти, бригада строители, и ключови членове на Обществото Туле – елитна група, свързана с нацистите, фокусирана върху мистиката и окултизма. 32 дни по-късно, те пристигат до местоназначението си, Антарктида.

Нацистите били очаровани от древните цивилизации и легендите за изчезнали висши раси. Те търсели изгубената арктическа родина, откъдето смятали, че са дошли арийците. В годините от 1937 до 1939 нацистите усилено изучават не само мините и пещерите из цяла Европа, но и задълбочено изследват Антарктика в търсене на загадъчна дупка около Южния полюс, смятана за портал към подземния свят. Именно на това място се предполага, че нацистите са успели да установят контакт със „свръхчовеците“, населявали митичния „Град на дъгата“.

Там те основали военна колония, която нарекли Нова Швабия. Тя имала за цел укриване на секретните Врил-технологии и последващото тяхно разработване. Смята се, че на мястото била изградена база за подводници, а около 42-43 година бил построен и цял подземен комплекс в планината Мюгли-Хофман. Проектът носел името База 211. В района на база 211 били открити топли минерални извори и залежи от желязна руда, а достъпът до самата постройка се осъществявал посредством подземен канал, който свръзвал входа на базата с подводниците.