СКРИТАТА РЕАЛНОСТ (ЕП 83)

В нашето съзнание Атлантида се помни като люлката на всичко, което можем да наречем окултно и езотерично знание, именно защото те овладяли използването на така наречената жизнена сила..

Атлантида, както и Лемурия преди това, били изключително привлекателни места за живеене. Имали благоприятен климат, а изобилието от храна от сушата и океаните означавала, че лемурийците и атлантите не са посвещавали цялата си енергия в работа за оцеляване, а вместо това са имали време да разширят умовете си, както и технологичния си прогрес. Резултатът бил отворено и любознателно население, с което високоразвитите извънземни раси обичали да общуват. От контакта си с тези напреднали същества атлантите научили силата на пирамидите и как да режат и местят огромните камъни, за да ги построят.

За дълъг период от времето Атлантида процъфтявала. Първоначално и от самото си създаване Атлантида била в съответствие с принципите на Лемурия, която управлявала нещата според небесния ред на светлината. Всички сестрински колонии почитали Лемурия като своя родина, тъй като Лемурия била репрезентация на женския принцип – основан на свободата, хармонията и духовната общност. Ранните атланти живяли в съвършено общество точно както лемурийците и са почитали божественото женско начало в баланс с божественото мъжко начало.

Едгар Кейси описва атлантите от ранните години на Атлантида като „мислещи хора, хора с интуитивно влияние“, които имали достъп до бъдещето и миналото.