Замисляли ли сте се защо се знае толкова малко за една от първите цивилизации на планетата? 

На шумерската цивилизация, която е възникнала преди повече от 6000 години, се приписват над 100 от най-ранните постижения на модерното общество, включително селско стопанство, наука, медицина, математика, първите закони, съдилища, училища.

Но как една древна цивилизация като тази е напреднала толкова много от нищото? Възможно ли е древните шумери да са били подпомогнати от друга по-напреднала извънземна цивилизация? Шумерски текстове разказват за крилати божества, дошли от небето и познати като Анунаки, които са изиграли значителна роля в сътворението на човечеството. 

Кои всъщност са Анунаките?

Названието анунаки идва от Ану – главният бог на небето. А ануннаки просто означава децата на Ану или може да се преведе и като „Онези, които идват от небето“. За Анунаки се смята, че притежавали огромно знание и сила отвъд човешкия капацитет, а произходът им остава загадка за археолозите. 

Трите най-видни фигури в пантенона на анунаките са Ану и двамата му синове – полубратята Енлил и Енки. Ану бил върховният бог и владетел на Анунаките. Енлил бил смятан за бога на въздуха и бурята. Той е първородният син на Ану и негов законен наследник, а ролята му на Земята е като изпълнител на волята на баща му. Енки е вторият син на Ану,  познат също като ЕА, и е бог на знанието, мъдростта и сътворението.

Според Зекария Сичин, който е един от основоположниците на теорията за древните космонавти, Анунаките са дошли на Земята преди повече от 450 000 години, за да добиват злато. Те са пристигнали тук от митичната планета Нибиру, която обикаля около Слънцето за период от 3600 години. Според Сичин, атмосферата на Нибиру започнала да се влошава, условията вече не били подходящи за живот, а за възстановяването и им бил нужен един много важен елемент – златото.

Създаването на човека

Анунаките се нуждаели от работна ръка, която да копае злато от недрата на Земята. Но на планетата нямало достатъчно развит вид, който да изпълнява командите на Анунаките. За да разреши проблема, Ану заповядва на своят син Енки да създаде генетично нова раса ента, за да се справя с трудна работа, но да бъде и вярна и подчинена на Анунаките. След множество експерименти, Енки смесил своята е ДНК с тази на Хомо Еректус и в резултат на това създал “по свой образ и подобие” нов хибрид  – Хомо Сапиенс, който бил наречен Адамус.

Това дава обяснение за бързото развитие на човечеството и наличието на уникални генетични черти. Но освен това повдига и множество въпроси относно нашия истински произход и целта зад тази генетична намеса.

Това ли са били истинските мотиви на Анунаките? И това ли са така търсените от изследователи, богове на древния свят? Оставили ли са някакви физически доказателства за присъствието си? И ако наистина са съществували, каква друга роля са изиграли в оформянето на човешката цивилизация?