СКРИТАТА РЕАЛНОСТ (ЕП 90)

“Като цяло вие сте физическо същество, разделено на два основни компонента: физически ум и по-висш ум, който е нефизически.
Трябва да работите заедно. Физическият ум и висшият разум трябва да формират партньорство, трябва да формират връзка, която работи в тандем, за да функционират действително като една цялостна личност във вашата реалност.”

Но когато позволите на физическия ум да мисли, че трябва да направи това и трябва да направи това да се случи и трябва да знае как ще се случи нещо, и го накарате да се съсредоточи върху всички тези подробности, вие му давате повече от колкото е проектиран да прави. Изтощавате го, изморявате го и се чудите защо получавате толкова много главоболия в края на деня и се чудите защо сте уморени през цялото време.

Идеята е да се разбере, че физическият ум просто не е проектиран да знае как нещо ще се случи. Просто не е. Физическият ум е предназначен само да знае и да преживява какво се случва в настоящето. Висшият разум знае как ще се случи нещо.

Когато позволите на висшия разум да знае това и да работи с вас, висшият разум ще знае как да доведе проявлението до физическия ум, за да може физическият ум да го изпита. И така, ето как всъщност работи идеята например за визуализация:

Физическият ум е способен да създаде визуализация на вашата идеална предпочитана реалност. И когато видите тази визуализация в съзнанието си, вие се вълнувате много от това проявление, от преживяването на тази реалност и вълнението е добро. Това е точно това, от което се нуждаете.
Но целта на тази визуализация е да генерира това чувство, това състояние на страст, на вълнение.