Историята, която познаваме официално е, че Голямата пирамида в Гиза е построена в чест на египетският фараон Хеопс, управлявал през 2606-2583 г пр.н е. Само, че по данни, които няма да срещнете в уикипедия, Египетските пирамиди никога не са били гробници и са построени много по-отдавна преди появата на Хеопс. Всъщност самият Тот е строителят и го прави около преди 36 000 година пр.хр. 16 000 земни години той е бил жрец и цар на египтяните. 

Името му – Тот – означава – мисъл (thought) и време (time). Той е архитекта на нашата реалност, който създава дуалният ни свят, който познаваме от нули и единици. Когато настъпва времет той да си тръгне от Египет, строи Голямата Пирамида въргу входа на великите зали на Аменти, които са описани подрбоно в Скрижалите като назначава за пазачи от най-висшите негови хора, които по-късно стават жреци и го определят като Бога на Мъдростта. Скрижалите оставени в голямата Пирамида са 10 на брой. За удобство на всички са разделени на три части. А последните две са толкова големи и стигащи далеч по своята важност, че е забранено да бъдат пускани свободно в света… Но в тях има тайни, които могат да достигнат само до тези, които са сериозни в това да учат и да търсят мъдростта.

*Анкх* – представлява вълна, разпространяваща се в безкрайното време-пространство(heh/hehet), разделятаща тъмнината от светлина (kek, Keket) и създаваща Скрита (amen) еволюционна последователност от събития. Или порталът към енергийният свят.

В Скрижалите се прави предсказание, че Тот ще се завърне в плът(тоест материално тяло), когато му дойде времето. Самият той е безсмъртен, като в по-късните векове същността му преминава в телата на хора по специален начин описан в писанията. По такъв начин той се превръща в известният Хермес Трисмегист или Трижди Родения. В това си “прераждане”, ако в и е по-лесно той оставя мъдрости, известни отново като изумрудените скрижали, но това е един по-лек и адаптиран вариант.

Около 1300 г. Пр. Хр Древният Кхем е в хаос и много от жреците му са изпратени в други части на света. Сред тях са някои и от пазачите на пирамидата, който обаче взимат със себе си изумрудените скрижали и ги носят като талисмат, като влиаят на другите раси, благодарение на силата им. Според това, което знаем – който носи скрижалите, получава силата на Тот, докато са с него. Тази въпросна група, емигрира в Южна Америка, където стигат до расата на маите и жреците се заселват сред тях. През 10 век, маите се заселват в Юкатан и скрижалите са поставени под олтара на един от големите храмове на Бога Слънце. 

Какво представляват самите скрижали. Попринцип – 12 плочи в изумрудено зелено, които са неразрушими, защото са направени от специално алхимично съединение. Те нарушават физическият закон на йонизацията и на тях са гравирани древни атлантски букви. Самият атлатнски език има много високо-вибрационни честоти и дори самите букви са всъщност мисловни вълни – вълни от енергия или информация и са така направени, че директно влизат в съзнанието на този, който ги чете. Без значение дали вярва или не вярва. 

Дори да вярваме, че не вярваме, ние пак вярваме…