Дървен материал

Лак и импрегнотори

ОСБ плоскости

Пелети/ бук,дъб/

Градивни материали Тухли ке

Керемиди керамични

Керемида Continental LUX

Аксесоари - покрив

Отводнителна система -покрив

Битумни покривни платна

Вата Isower

Циментови смеси

Битумна хидроизолациона мемб

Кофражен шперплат 2440/1220/

Телескопични подпори ВНОС ИТ

обратно

Керемида Континетал лукс

Продуктов номер: 8523

Категория: Керемида Continental LUX / Керемида Continental LUX

        Континентал Лукс е най-предпочитаната керемида за изграждането на  покривна система с подчертано елегантна визия.

Брой квадратен метър-12,5 бр 

Дължина 415

Ширина 260

Твърдост на огъване 2,08

Тегло -3,07кг/бр 

 Гаранция от завода 33 години.

При правилен монтаж  х  2 !!!

 Континентал лукс  предава великолепна елегантна визия и завършек на вашия покрив.

Новите керемидите се редят на двойна скара с летви със сечение 

Вариант 1/   50х 50мм и 30 х50 мм 

Вариант 2/ 30 х 40 мм летви и контралетви

Вариант 3/  20 х30мм и 30 х 40мм

При двойната скара се получава въздушна лъзглавница която вентилира покрива и премахва излишната  влага. от подпокривното пространство.При разместване на керемиди при буря и силин вятър проникналата вода по-лесно се отвежда в отводнителната система.Реденето на двойна скара просушава керемидата по-бързо при дъждовно и студено време .Предпазва я от напукване в големите студове.Керемидите се захващат със видии за да не се разместват при силен вятър.Първите редове задължително се оковават всичките.На по -горните редове се разрежда оковаването им.При монтаж със видии по-лесно се демонтирват и загубите  чупливост са по-малко.Коването с пирони е старомодно и неудобно при работа на височина с керамичните изделия колкото и здрава да е керемидата.Можете да поставите гребени за птици под първия ред керемиди за да предпазите покрива при голямо междинно разстояние от дъсчената обшивка и керемидата.Капаците са универсални за всички модели сръбски керемиди.  

Керемидата се произвежда от специална глина и се отличава с голяма здравина и устойчивост при вървене върху нея.За разлика от бетоновите който са изкуствено оцветени и по-трошливи керамичните  керемиди не променят цвета си във времето  и имат много по-голяма цикличност във времето.

Преимущества пред останалите покривни материали:

Здрав и устойчив покрив във времето.Качествената керамика има продължителност на живот 100 години!!!

Покривът е значително по-топъл пред покривите с метални керемиди и битум.

Както знаете голама част от топлината  се задържа в покрива и акумулира в цялото жилищно пространство.

Хидроизолационните материали са за плоски покриви на блокове или навеси със малък наклон на покрива.

Керамичните покриви се изграждат с наклон  минимум 25 градуса и повече до алпийски покрив.При тях се постига максимално оттичане на  дъждовната водта и топене на снежната покривка.Под керемидите можете да поставите хидроизолация  без посипка или с посипка с минимална тежест от 2 кг до 3,5 кг на квадратен метър.За предпочитане са паропропускливите мембрани които са значително по-евтини и лесни за монтаж.Използвайте по-високият клас разликата в цената е стотинки.При тях няма плъзгане при монтаж по-лесно се разстилат по-всяко време.Хидроизолацията изисква газоплъмъчно полагане което затруднява работа  при силен вятър и голям наклон на покрива.

При керамичните покриви няма конденз както при покривите изградени със метални керемиди.

При надраскване на горният слой боя те ръждясват и раните и изгниването на покрива е сигурно.При керамиката сте застраховани колкото повече стой керемидата на покрива толкова по-красива става .Цвета се запазва.

При покривите изградени със Континентал лукс не се задържа прах .Не се образува плесен поради спецификата на технологичния процес на глената ,пориозноста на горната повърхност която е сведена до фин гланц от кварцовата повърхност. Има самопочистващ ефект от дъжд и вятър.